DSC_1183blogg

Vid provning i butiken verkade det inte så farligt

Vill börja med att varna känsliga personer. Den här bloggen innehåller bilder på en knubbsäl i våtdräkt = cykelfröken. Hur galet och hemskt är inte det?

Det var vilodag för oss i Spanien och dagens uppgift var att hitta en våtdräkt till fröken. Tack vare vår vän David på Rodamon (cykelbutiken som hjälper oss med allt) hade vi en aning om var vi kunde hitta en våtdräkt.

Det blev en tur till Castellon och där fanns den (av bara farten inhandlades lite annat smått och gott också). En och annan kanske undrar vad en cykelfröken och knubbsäl ska med en våtdräkt till. Jo, hon ska simma långa Vansbro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här är det kallt – men har man ny dräkt så har man

Väl tillbaka i Oropesa var det dags att testa den nya våtdräkten. Givetvis hade fröken köpt simmössa (heter det så?) och simglasögon. Coachen följde med som övervakare, tror han var lite orolig att fröken skulle ta sig vatten över huvudet.

Det var INGA som badade! När fröken försiktigt satte ned tån i vattnet förstod hon varför. Det var svinkallt i vattnet. Men, har man ny våtdräkt så har man. Slängde mig i och höll på att få en chock, glömde nästan bort hur man gör när man simmar. Fy sjutton!

Det tog cirka 5 minuter och sedan var det bara kallt om fötter, händer och ansikte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter 35 minuter simning var det skönt att kliva upp på varm sand

Det kändes mycket ovant att simma i dräkt, fick inget riktigt flyt i simningen. Såg däremot två killar som klev i och visade hur det skulle gå till…. Hm… så vill fröken också kunna simma! Simmade i alla fall i 35 minuter vilket får anses godkänt första gången i isande kallt hav. Kan konstatera att fröken gillar sina cyklar mer än sin nya våtdräkt.