Jaha nu har höstterminen börjat. Den här veckan har vi lärare ”värmt upp” för att vara i form när eleverna kommer nästa vecka. Men, det innebär också att frökens träning (och de flesta andras) trängas in i vardagen. Inte alltid det enklaste men i frökens fall nödvändigt! Utan träning blir fröken instabil, retlig, sur och deppig för att inte tala om rund.

Har satt upp lite mål med höstträningen fram till oktober:

  • Ett längre cykelpass varje helg, dvs minst 6-7 mil
  • Minst en runda efter jobbet under veckan
  • Ett pass på frökens lediga dag (fördelen med att arbeta 80%)
  • Ett styrkepass i veckan.
Efter jobbet

Dagens efter jobbet runda

Uppfyller fröken det här är hon NÖJD, är ju bara en enkel motionär. Men, det krävs hyfsat väder (cyklar INTE i regn) och disciplin. Det är så lätt och skylla på trötthet när man kommer hem efter jobbet eller brist på tid. För fröken gäller… kör DIREKT! Inte landa i soffan… ät en banan och byt om. Vad gäller tid… ja den finns. Bara att hänga mindre framför Tv och dator.

Idag var ett typexempel. Kom hem vid 16-tiden supertrött och så mätt att magen stod i åtta hörn. Skolans restauranglärare hade ordnat grillbuffé åt oss…såååå gott! På himlen var det ganska mörka moln och det var lite kyligt i luften. Helst av allt hade fröken slängt sig i soffan och blivit ännu segare än hon redan var. Men, hon trotsade känslorna och bytte om och körde en runda på 47 km och nu står inte magen i åtta hörn längre och fröken är piggare….

Nej… disciplin är nödvändigt även för en vanlig motionär som fröken. Undrar om riktiga motionärer och idrottsmän också behöver disciplin.