Eftermiddag/kvällsrunda – låter inte det behagligt?! Dessutom, som en extra bonus, var det utlovat en någorlunda platt runda av coachen.

VIRB Picture

Äntligen nästan uppe

Det visade sig dock bli en svettig och het runda på drygt 8 mil med nästan 500 höjdmeter – det är definitivt inte platt. Och inte var det behagligt heller!

Innan vi åkte iväg mumlade coachen något om att ”vi kör rundan vi körde med Anna på sportlovet fast åt andra hållet”. Här borde fröken reagerat! Men, får skylla på värmeslag. Glömde nämligen totalt bort att det fanns en stigning där som coachen i februari sa följande om: ”Tur att vi åker nedför här för det här är inte en frökenbacke.” Nu skulle vi UPP!

Stigningen är inte lång – 1 km totalt. Men, första delen är grymt brant. Det är 12% och 13% och 10%… Tvåsiffriga lutningar borde vara olagliga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen njuter av turens avslutning

Coachen stack iväg och lämnade fröken åt sitt öde i backen. Tanken att kliva av fanns där! Fick lov att kryssa lite i en sväng för att klara stigningen, svor över coachen, kände paniken komma men fortsatte trampa! KOM UPP!! Galet men sant! Tror till och med coachen var förvånad när han kom tillbaka för att möta fröken och hon hade kommit till övre delen av stigningen. Det var nog oväntat!

Turligt nog fick vi avsluta rundan på bästa sätt med varsin Cerveza con limon på strandbaren. Det var behagligt.