tuff stigning

OBS! Suffer score = extrem

Det är en bra beskrivning av dagen runda med coachen. Kan det bero på att rundan var 113 km och inkluderade 1450 höjdmeter?

Vi inledde med lite plattkörning fram till första stigning som var en gammal bekant till mig. Stigningen är 9 km och vi såg TRE bilar på hela tiden. Makalöst!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen kollar kartan

Sedan gav vi oss ut på nya vägar – nya även för coachen visade det sig!

VIRB Picture

Det går uppför

Nästa stigning var INTE att leka med. Fy fasiken – tolv långa kilometer uppför och efter varje kurva bad jag en bön om att det skulle vara över. Men, det bara fortsatte och fortsatte och fortsatte.

Coachen erkände att till och med Cykeltours egen bergsget PH skulle säga att det var en ”backe”. Då förstår ni att för mig var det vidrigt, jobbigt och totalt galet!

Till slut var vi uppe, hur otroligt det än kan verka. När vi sedan efter 2 km senare rulla in i den lilla byn så smakade fikat UNDERBART.

Nu tror man ju att det jobbiga ska vara över – pytt. Det hela inleds med en utförslöpa med dålig asfalt (den första jag stött på i Spanien), sedan är det motvind hela vägen tillbaka. Det gjorde ont i ben, fötter, nacke… och så påstår folk att det är KUL att cykla! De har aldrig cyklat med coachen i Spanien!