VIRB Picture

Det blev MÅNGA serpentiner idag

Vill inleda min blogg med att säga ”gracias” till coachen som drog i motvinden och till ”La familia Espanol” som utfordrade fröken med lunch efter 86 trampade km.

Vädret har varit hett och blåsigt idag! Fröken gillar varken hetta eller blåst när hon cyklar, så förutsättningarna var inte helt optimala. Målet för dagen var ”tre toppar” och tre toppar blev. Drygt 1000 höjdmeter totalt och 101 km (fick lov att cykla hem efter lunchen….).

Efter första stigningen upp till Cabanes (drygt 7 km) hade vi sett fram emot lite behagligt plattmosande (drygt 2 mil) uppe på platån innan det var dags för stigning två och tre. Det blev RAK och STARK motvind. Coachen gjorde ett hästjobb framför fröken som åkte bakom om surade. Funderade mer än en gång på varför man ska cykla!

DSC_1162blogg

Den lilla vita pricken i backen är fröken

Stigning 2 och 3 har fröken bara cyklat en gång tidigare och det blev en klar förbättring – 4 minuter – är en hel del på drygt en mil.

Fröken mådde bra fram till 8 mil sedan fanns det för lite energi kvar. Vacklade in på spanska familjens restaurang och blev beordrad att lägga mig en stund på en bänk av familjen överhuvud, som man inte säger emot. Men, efter soppa och omelett med vild färsk sparris och en halvliter vatten mådde fröken bättre och sedan gick det bra att trampa tillbaka till Oropesa.