OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen hjälper ettermyran innan start

Så var det dag för Team M att köra sin allra första tjejvätter tillsammans. Teamet består av cykelfröken, lilla ettermyran och vännen M som under hela våren mörkat sin form. Det har varit sms om ont i ryggen och om ”några” mil i racersadeln. Däremot inte ett enda ord om hur mycket MTB hon kört med sin coach. Något som jag och lilla ettermyran fick ”njuta” frukterna av. Väninnan M är urstark! Är jätte imponerad… och det var lilla ettermyran också av M:s framfart.

Coachen fick stå ut med en stirrig fröken och en stirrig ettermyra i morse. Han var dock snäll och pumpade cyklar och fixade andra praktiska saker åt oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Team M innan start

Vi mötte upp M i startområdet, och 9.34 var det ääääntligen dags för oss att starta. Vi var alla tre helt eniga om att motorcykeln som eskorterade vår grupp ur Motala körde himla långsamt…. Regnet däremot var inte långsamt. Efter drygt en km vräkte regnet ned och så var det tills vi passerat Omberget. Inte kul! Samtliga cykelkläder gick att vrida ur i mål.

Första depåstopp blev efter  Omberget för oss och då hade vi järndisciplin. Jag hämtade vatten, ettermyran bullar och banan och M fick hålla i cyklar. Snacka om effektivitet. Ingen tid skulle gå till spillo!

Vi rullade vidare och det verkade som det var en del cyklister som gillade vårt lilla team, för vi fick sällskap. Tyvärr blev det också en olycka som drabbade en av dem som hängde på oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ettermyran på väg in i mål

Jag känner hur någon kör in i mitt bakhjul, håller dock balansen själv hör hur det kraschar bakom mig. Bromsar in och ser hur lilla ettermyran ligger på fel sida vägen, en Fredrikshofstjej ligger i diket och en tredje tjej är på väg ut i terrängen. Den enda som blev skadad var tjejen från Fredrikshof. Vi väntade hos henne tills  hjälp kom innan vi cykla vidare. (Hoppas verkligen inte att det blev så allvarligt.)

Efter olyckan var adrenalinpåslaget högt i Team M och vi tappade både fart och fokus under någon mil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En glad M på väg in i mål – hon var dagen glädjespridare

När det är två mil kvar börjar fröken känna sig gnälliga och ettermyran börjar låta trött och kinkig men vännen M bara köra vidare och ler. Hon drar vårt lilla team i mål under glada tillrop som faktiskt smittar av sig.

Slutsats från dagens lopp: M är urstark, marginalerna är små i cykel, har aldrig kört om så många som legat i bredd (både två, tre och fyra i bredd), många glömmer bort att signalera eller titta bakåt innan de byter fil…..

Men, till sist ett stort tack till M och lilla ettermyran som bidrog till att vi fick en härlig runda trots regn, olycka och långsam motorcykel.

Heartrate

Efter idag tror coachen att jag har fel maxpuls inställd……
Undrar var han får det ifrån:-)