Fröken har INTE kört sista puckeln men det har givetvis coachen.

Etapperna på årets Vuelta börjar släppas och etapp fem är frökens hemmaplan! Behöver proffsen tips om de olika stigningarna så har fröken åkt alla, utom den sista (upp till klostret). Till frökens ursäkt kan det sägas att det hittills har varit extremt dålig asfalt dit upp. Men, nu lär den fixas till – för det gör man i Spanien när Vueltan kommer.

Hur är då de olika stigningarna? JOBBIGA! Mer tips än så vill fröken inte dela ut gratis. Nej, nej vill man ha detaljer så kostar det!

En av stigningarna för Vuelta cyklisterna kommer dock att var MYCKET varmare i augusti

Har dock ett GRATIS tips till HELA cykelsverige. Upptäck det Spanska fastlandet! Billigare än Mallis och det är backigare i Valencia/Castellon regionen än på Mallis.

Fast ni kommer inte att träffa så mycket svenskar men massor av cyklister. När ni glider in i bergsbyarna kommer ni att känna det riktiga Spanien.

Hyra cykel? Inga problem…. I alla större städer som Valencia och Castellon finns det lika bra cykeluthyrare som på Mallis… Hotell? Inga problem…. Vill ni ha tips? Fröken tipsar gärna! Sedan råkar världens bästa cykelcafé ligga i Castellon!

Det finns EN orsak till att Vueltan för tredje året i rad lägger etapper runt om Castellon och för tredje året i rad kör uppför frökens favoritbacke…. Deserto les Palmes. Ja, det är galet fröken har en favoritbacke som är 8 km lång och som snittar runt 7%. Det är den bästa cyklingen i Spanien om man bortser från Pyrenéerna.