I snöblandat regn, i morse, gick fröken och deppade rejält på sin morgonpromenad. Sedan förra söndagen har fröken haft mer ont i rygg/höft än på evigheter. Det är värktablett före sänggående, upp vid tre och i med en värktablett till…..Det här har satt sig på frökens psyke. Tankarna när det gäller frökens kropp och cykling har varit nattsvarta.

Årets andra tur… 6 mil = idiotiskt om man ska tro P

När fröken kommer hem, som en dränkt katt, efter promenaden slänger hon helt oöverlagt ur sig: ”Jag säljer Calle, kommer ändå att aldrig kunna cykla mer!” Coachen som precis vaknat tittar förvånat på fröken och undrar säkert … vad sjutton är det som händer? Har hon blivit mer galen än vanligt? Är det ens möjligt?

Kan meddela att nu, klockan 17 på eftermiddagen, så ska inte Calle säljas. Fröken har blivit lugnad och kommit till sina sinnens fulla bruk igen (i den mån det är möjligt) tack vare coachens son, P.

P är lämpligt nog fysioterapeut. Och efter att P hört om frökens försök till att jogga förra söndagen suckade han – ganska högt – och berättade tålmodigt för fröken att man brukar rekommendera att man ökar med 10 % varje gången man gör en förändring när man är under rehab. Att då helt plötsligt jogga en tredjedel av promenaden på nästan fem km var kanske inte det smartaste i hans ögon.

Frökens Calle

Ungefär lika korkat som att cykla drygt fem mil första gången fröken sätter sig på en racer på flera månader. Det och övriga rundor på sportlovet betalade fröken för en vecka med smärtor. Och hans min när fröken erkände att hon ökat vikterna för rehaben för den krossade armbågen  från 1 kg till 3 kg direkt var MYCKET skeptisk. Om han inte varit så väluppfostrad (vilket säkert beror på hans mamma och inte coachen) hade han säkert sagt något typ: IDIOT – fröken du måste väl ändå fatta att det gör ont när du gör så korkade saker. (Har väldigt ont i armen också…..)

Men, om någon tror att frökens Calle kommer att bli till salu inom en snar framtid får fröken göra er besvikna. Ger inte upp än! Får dock kanske lyssna lite mer på P som betonade vikten av att hålla sig till sina övningar och vara liiiite måttligare.