OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen kollar in kartan

Fröken har hela säsongen masat runt på cykeln i ett behagligt tempo och bestämt sagt till coachen att den här säsongen är det omöjligt för fröken att trampa fort. ”Har ju varit skadad.” Perfekt ursäkt för att inte behöva slita som en tok.

Coachen har verkat lite tvivlande men….. funnit sig i den lugna farten tills idag. Planen var en fikarunda på cirka 7 mil i den uppländska vinden. Fröken räknade med normal fart det vill säga runt 25 (en behaglig fart för äldre fröknar). Märker dock ganska snart att coachen drar upp farten – tillfälligt tänker fröken och biter i coachens bakhjul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen hade frökens gifflar i bakfickorna

Sedan blir det helt plötsligt en rejäl fartökning … fröken undrar tyst för sig själv om coachen fått en knäpp. Men, hon hänger i! Tyst i huvudet upprepar hon för sig själv ”tryck och drag, tryck och drag”. Till slut saktar coachen in lite och säger belåtet ”…bra kört, det här var ett test..”

Va! Man kan väl inte bara ha test helt plötsligt utan att förvarna. Som lärare vet fröken att eleverna blir tokiga av oförberedda prov. Och som fröken uppskattar man det inte heller – så det så!

Efter att förtvivlat letat fikaställen, blev det vattenpåfyllning och att äta ur förrådet i bakfickorna på kyrkogården i Björklinge. Funkade men vi saknade kaffet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trött fröken sista biten hem

Hemresan från Björklinge tänkte fröken skulle bli lugn och fin. Men, nu kom test nr 2. Snabb fart i knepig sidvind. Fröken bet i och lyckades hålla coachens hjul in till Storvreta. Efter rondellen och tempoväxlingen blev det en ”del” mjölksyra i frökens ben. Trots det var coachen var imponerad av att fröken inte släppt hans hjul.

Trots att vi såsade omkring när vi letade efter fikaställe i Björklinge (snittfart 13,5 km/h i fem km) kom vi hem med 27,4 km/h i snitt. Det gick alltså rejält fort stundtals med frökenmått mätt.

Frågan är nu hur fröken ska få coachen att inse att vi ska tillbaka till behagliga 25 km/h? Tror att det blir svårt, helst eftersom fröken fick låg genomsnittspuls på rundan. Något coachen tar som ett tecken på att fröken fixar högre fart. Suck!