OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hamnade lite fel…..

Rubriken på det här inlägget är helt galen! Medelålders cykelfröknar cyklar inte i Pyreenerna. Coachen gör det men inte fröken. Men, idag hände det otroliga…. Fröken gav sig ut utanför sin safety box.

På hotellet fanns en liten bok med förslag på olika rundor. Fröken valde – ett klart felaktigt val! Det stod inte ett ord om att ALLA höjdmetrar var på ett ställe. Dessutom blev det fler höjdmetrar för att fröken körde fel. Kan inte ens skylla på coachen, för att fröken kom tillbaka till hotellet med över 1200 höjdmeter på 77 km. Det är galet många höjdmetrar på en så pass kort sträcka.

Behöver fröken tala om att det lutade rejält! Max lutning enligt Strava 31% (råkade vara där fröken körde fel… oooops – men hon klev INTE av……). Det här är INTE terräng för fröknar.

VIRB Picture

Fröken mitt i naturen….

Rundan gick via en helt fantastisk canyon med en brusande flod långt långt nere….Kändes som att befinna sig mitt i ett naturprogram.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här var det INTE kul….

Efter den blev de en brutal stigning – fy sjutton. Fröken cyklade och klev med jämna mellanrum av och flåsade. Gick ”bara” två gånger, cirka tio meter per gång.

Sedan blev det till slut utför! Låter ju himla trevligt i teorin. I verkligheten var det HEMSKT. Asfalten var inte kul. Den var ojämn och full av hål. För tre år sedan hade fröken gått ned. Nu tog hon sig ned rullande men nästan med kramp i händerna. Får väl ses som att all utförskörning har gett lite resultat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så här ser det inte ut hemma i Sverige när man cyklar.

Till alla starka svenska cykelnördar (OBS fröken räknas inte hit) kan fröken säga en sak… Pröva Pyreenerna! Fantastisk natur, bilister som visar hänsyn och utmaningar för alla.