Fasiken…. vad fröken saknar att få sätta på sig cykelskorna och klicka i pedalerna men i stället får hon promenera.

Det är fel, när fröken har  ledig onsdag, solen skiner och det är snö- och isfritt och hon INTE cyklar. I stället går hon på återbesök hos naprapaten som sticker nålar i henne, kör med stötvågsbehandling och masserar.

När fröken lite försiktigt frågar efter en prognos för tillfrisknandet så säger han ”Tålamod, nu behöver kroppen få tid att läka.” Sedan pratar han på och summan av det hela är att fröken ska dit om 14 dagar igen och fram tills dess har hon fått ett träningsprogram (om man nu kan kalla det där för träning). Tre övningar ska utföras varje dag och sedan får fröken toppa de tre övningarna med fyra till varannan dag. De fyra extra är lite mer av styrkekaraktär och skulle utföras FÖRSIKTIGT! Han sa dessutom att promenader är ok och att fröken får ta i lite när hon går om det känns bra. Annars är T Å L A M O D nyckelordet.

Va! Det är april månad, det är NU fröken ska börja samla mil och bli stark till sommaren. Hur sjutton ska det gå till via promenader? Ja, fröken vet TÅLAMOD! Frågan är dock om fröken har tålamod? Ja, det beror på vem du frågar.

Frökens elever säger nog att fröken har tålamod men frågar ni släkt eller vänner är fröken rädd för att svaret blir något helt annat. Verkade som naprapaten lutar åt att frökens tålamod är klent för han funderade allvarligt på att skriva det överst på träningsprogrammet.