Från fröken svamprunda på morgonen

Fröken gick här hemma och kikade ut…. Dimman som lägrat sig över Uppsala började släppa sitt grepp. Den var definitivt  mindre tät än när fröken var i skogen på förmiddagen. Frågan var…. hade det torkat upp? Var det läge för en runda? Det kändes segt och motigt!

Fröken kunde inte räkna med att få med coachen på en runda. Coachen undviker att cykla om inte solen skiner och är av den åsikten att titta på VM i cykling i fåtöljen räknas som träning. Han är ju coach! Och måste därför granska taktik och teknik hos andra. Hm säger fröken.

Coachen tittade förvånat på fröken när hon vandrade fram och tillbaka och mumlade om att ge sig ut och cykla. Till slut fick han nog av frökens vankande (störde hans TV tittande) och gav fröken träningsorder:

  • Plattmos på Björklingerakan
  • Se till att få upp pulsen
  • Var i bocken så mycket du bara kan.

Fröken som är ”foglig” gjorde som coachen sa.

Fröken garderade sig med ”ass-saver”

Hon plattmosade trots att det var trist, jobbigt och stundtals motvind (fröken avskyr motvind vid plattmos). Fröken körde 14 minuter i röd pulszon, var inte helt nöjd med detta. Borde ha varit lite mer, men hade problem att få upp pulsen i motvinden. Sista punkten – var i bocken – fick fröken att inse att det var läääänge sedan hon körde någon längre sträcka i bocken. Fasiken vad ont det gjorde i ryggslutet. Blev tvungen att gå upp ur bocken ibland för att skona ryggen. Det kanske får bli lite coreträning framöver.

Nu undrar kanske någon om fröken gillade något alls med dagens cykelrunda? Ja tro det eller ej…. det var superskönt efteråt och fröken känner sig dessutom lite duktig som kom ut.