Pipfröken

Innan fröken kommer in på rubrikens ämne vill hon pipa lite… Det är Juli och fröken blev kall om fötterna på dagens solorunda, det blåste isande kallt. Är det riktigt klokt? Ska man frysa i Juli? Nej, det är INTE ok.

Inte rulla!

Bra pulsfördelning på rundan. Behöver fler sådan här pass

Efter det klagomålet så är det dags att ta sig an rubrikens ämne!

Som vanligt när fröken cyklar själv funderar hon på en massa saker och idag funderade hon på en av de saker som coachen inpräntat i fröken att man inte får göra – rulla utan att trampa. Det är bara tillåtet när man ligger på rulle (hörs ju på namnet att det är ok då) och i rejäla nedförsbackar som är väldigt kurviga eller lutar så mycket att man behöver bromsa. I alla andra fall ska man trampa.

Ja, fröken skulle vilja hävda att coachen reagerar som om det vore en dödssynd när fröken vågar sig på att rulla någon meter utan att trampa. ”Sluta inte trampa” skriker han åt fröken. Har coachen rätt? Är det en dödssynd?

Har upptäckt att fröken väldigt sällan bara rullar även när hon är ute  själv. I medvinden och nedförsbacken på rundan idag upptäcker fröken att benen liksom vevar runt av sig själva. Miljöskadad det är vad fröken är!