Idag var det dags för träff och träning tillsammans med PT (F). Vi har inte setts sedan före jul. Vilket var ett tag sedan! Bara så ni vet; hon är liten, ettrig och stark. Man kan säga att hon påminner om en myra, de är också små, starka, ettriga och tror inte något är omöjligt.

CAM00472

Risk för klot i huvudet!

Efter uppvärmningen var det dags för själva programmet. Programmet hade på något konstigt sätt blivit tyngre sedan sist. Hur har det gått till? Dessutom hade nya övningar tillkommit – var kom de ifrån? Och de var inte speciellt frökenanpassade, utan låren darrade och armarna protesterade.

När jag äntligen lyckades genomföra en övning under kontrollerade former (var mycket nöjd med mig själv) ökade hon raskt tyngden till nästa omgång.  Vad skulle det vara bra för? Hm…. undrar var hon fått den där sadistiska sidan ifrån? Inte har hon lärt sig det av mig i skolan i alla fall!

CAM00464

Djup koncentration

Det var inte nog med nya övningar och nya vikter det var också ett nytt redskap! Har man den svenska mästarinnan i kettlebell i myrvikt som PT, får man till slut ett klot framför sig. Antingen man vill eller ej. Fröken hade helt enkelt ingen talan i denna fråga.

CAM00466

Äntligen ovanför huvudet!

Kan meddela att min teknik är bedrövlig. Jag svingade för mycket och för lite, glömde skjuta fram höften, ibland lyfte jag bara med armen och inte med höft, ben och rygg … Fy sjutton! Hur många fel kan man göra? Och hur kan ett sött rosa klot vara så motsträvigt och tungt (efter en stund)?

Kan det verkligen var nyttigt för en medelålders fröken att hålla på med detta? Blir jag en starkare cyklist av ett rosa klot? Ni hör väl själva hur otroligt det låter!

Som om det inte var nog med detta kommer F att uppdatera mitt hemmaträningsprogram – hon påstår att det är för lätt nu! Nu när jag äntligen börjar kunna göra övningarna utan att må illa…. Det blir en tuff vinter!