Fröken cyklar

Idag hände det som känts hur avlägset som helst – fröken cyklade ute på Evo (en tvättäkta racer).

Coachen hade ställt väckarklockan i morse (på semestern – galet) för att vi skulle hinna till starten för Mediterranean Epic – ett tufft MTB-lopp med fyra dagar hård körning och UCI status.

Vid starten

 

Det var isande kallt vid starten och vimlade av MTB-cyklister och en av dem var svensk (återkommer till svensken). Det var nästan så fröken blev sugen på en MTB där hon stod. Kan meddela att det gick över när hon såg dem vid målområdet några timmar senare.

När de tävlande rullat iväg var det frökens tur att testa armen och formen. Det blev fem mil.… Undrar just vad förmanande läkare och sjukgymnast skulle säga om det?

Det var här elcyklisterna gick

Frökens krav var SLÄT asfalt. Vi inledde med slakmota – insåg att formen är USEL. Slog garanterat flåsrekord (något som inte ger några priser på strava). Efter denna chockstart blev det lite platt, återhämtning. Men, coachen var med så givetvis klämde han in en stigning.

Det blev första tredjedelen av stigningen upp till Cabanes. Där dök det upp ett helt gäng med folk på elcyklar….  Kan meddela att några av dessa gick av och gick sista delen i stigningen upp till första platån, men  fröken trampade. Fröken erkänner, dock rakt, av att hon funderade på att abdikera från titeln cykelfröken och kliva av sadeln. Fasiken…. flåset är uselt, armen är klen och kroppen känns som om den är 100 år.

Mandelträden blommar som tokiga

Värst för armen var nedförskörningen tillbaka ned till Oropesa. Den gillade inte frökens arm. Turligt nog var det dags att åka till målområdet för MTB loppet och precis när vi kommer dit hör vi speakern ropa ut Erik Mattelin Sueco. Vi hann dock inte se vem det var. Coachen hade redan kollat in att det fanns en svensk tävlande och nu ville vi så gärna se vem det var.

I målområdet var det härligt och varmt… Öl fanns det också.

Det går en kille förbi oss med rött skägg, och så står det Highland på hans tröja och coachen vänder sig till mig och säger … ”Ja, det kan i alla fall inte vara han för det måste vara en skotte. ” Fem minuter senare börjar ”skotten” och hans pappa att prata med oss på svenska…. Erik hade haft otur och vurpat på första sträckan men på dagens sträcka kom han in bland de 30 första. Mycket starkt jobbat med tanke på konkurrensen. Både fröken och coachen är imponerade.