Fröken och coachen är på Gotland och givetvis fick Calle och Cervelon följa med. Idag skulle öns cykling testas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Calle och Cervelon

Coachen var i chock! Det hände ingenting! Inga backar och knappt några svängar, för att det inte skulle bli alltför ”trist” chansade vi lite på vägar och så mosade coachen på som en tok. Fröken slet och slet och slet där bakom och bara längtade efter fika och paus. Första fikaförsöket gjorde vi i Kapelshamn, men vi underkände ”fikavagnen” som stod där. Stort misstag av oss!

Nu hade det gått 7 mil och frökens vatten var slut, goda råd började bli dyra.  Nästa försök var Hallshuk! Det visade sig vara underbart vackert men inget fika! Nu var fröken så desperat så hon tryckte i sig en gel som coachen haft med sig. Till saken hör att gel är det äckligaste fröken vet! Men, nu var det en fråga om överlevnad! Finns det inga fikaställen utanför Visby! Vi hade hört talas om Krysmyntagården men dit var det för lååångt utan någon näring.

Tack vare gelen överlevde fröken till Ihregård där det äntligen fanns ett fikaställe. De hade supergoda bullar. Frökens liv var räddat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen pratar i telefon och fröken tittar på växter

Nästa stopp blev Krysmyntagården! En riktig turistattraktion visade det sig! Och där blev fröken en del av attraktionen. Helt plötsligt säger en tjej ”Nu är cykelfröken långt hemifrån”. Ooops det finns någon därute som läser min blogg! Vad kul att du sa hej!

På Krysmyntagården fick fröken sitt växtbehov tillgodosett och lite glass! Backen tillbaka upp var inte att leka med! Nog den enda riktiga backe som vi såg på hela dagen.

Var helt slut när vi kom tillbaka till Visby och åkte in genom ”fel” port… det vill säga en port som inte ledde raka spåret till Knägränd. Kullerstenar, massor av vimsiga människor, enkelriktat… här tappade fröken sitt humör och klev av cykeln och gick! Coachen var inte nöjd med fröken!

Totalt drygt 110 km idag och över 27 i snitt visar att coachen var i plattmosform. Vi såg bara EN annan racercyklist! Finns det inga på Gotland?