VIRB Picture

Vackert väder var det i alla fall

Om fröken beställer en runda på 10 mil med max 700 höjdmeter och kommer hem med 12 mil och 1200 höjdmeter verkar inte det lite konstigt! Helst eftersom coachen vet vad fröken tycker om höjdmetrar.

Dagen inleddes med en gammal bekant stigning – Cabanes. En bit framför oss var det en hel grupp med cyklister som kämpade sig uppför stigningen som är cirka 8 km. När vi kom upp – en stund efter dem – stod hela gruppen högst upp och käkade, drack vatten och pratade. Verkade riktigt trevligt! Påpekade för coachen att det där vore något för oss – att stanna och vila efter en stigning – men fick ett bryskt nej till svar. Suck! Snacka om orättvisa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen tillber dagens Carajillo

Rundan fortsatte och fröken fick slita i det ena motlutet efter det andra. Och när det väl blev fikapaus efter drygt 5 mil hade vi redan lyckats skrapa ihop 700 höjdmeter. Hur galet är inte det?

Trots detta var det bara att fortsätta att trampa, trampa och åter trampa. Det gjorde ont, var jobbigt och kändes stundtals tröstlöst. Men, till slut kom vi hem igen till Oropesa. Fröken tvivlade rejält ett tag!

Hur ska fröken få coachen att förstå att stigningar är onödiga?!