Grymfika

Fick ligga mycket på rött idag! Coachens fel! Gjorde ONT.

Först hade fröken tänkt att kalla dagens blogg för ”Vi som inte pallar Vättern”. Men, det hade coachen massor av invändningar mot. Både han och Å som var med på dagens fikarunda kan cykla 30 mil, och dessutom hyfsat fort. Måste ge coachen rätt på den punkten.

Underbart sommarväder när vi gav oss iväg, men motvind. Fröken tänkte då glatt ”motvind ut och medvind hem”. Det visade sig vara helt fel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Calle får vila lite i Alsta

Målet för rundan var Alsta trädgårdar.

Coachen ledde vårt lilla tåg lugnt ut genom staden och sedan blev det Dalby och alla små knixiga backar som finns där. Dalby är frökens stora fasa! Men, hon försökte bita i och kände lite lätt panik! Avskyr nämligen när det gör ont när man cyklar.

Vid Alsta träffade vi på bekanta cyklister! Det var inte bara vi tre Uppsalacyklister som inte var vid Vättern idag. Men, det var lite glesare mellan bockstyrena än det brukar vara ute på de uppländska småvägarna.

Fikat smakade kanon – goda smörgåsar med rökt lax och bulle. Trevligt att sitta i den fina miljön och prata och fröken såg framemot medvinden hemåt. Nu skulle det bli lättcyklat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S se och lär… Å hämtar påtår åt ALLA

När vi åkt en bit hemåt inser fröken att vinden har VÄNT! Coachen ser det som ett utmärkt tillfälle att plåga fröken i motvinden och han drar upp farten. Det gör ont att vara fröken på hemvägen! Inte kul!!!

fikagrym2

Här är bevisat på hur coachen plågade fröken i motvinden

Vi kommer ikapp en cyklist som ligger på rulle på oss ett tag, men HAN släpper. Hör ni hur galet det låter. Någon släpper frökens hjul.

 

 

Inte förrän vi kommer in till stan och ska krångla oss hem dras tempot ned.

Å verkade lite chockad över hur coachen plågade fröken. Han och S brukar aldrig vara så brutala på onsdagsturerna. De saktar snällt in i backarna och i motvinden. Å kom ihåg att det är du och S som gör rätt!!!