Det blev inte som det var tänkt! Ett extremt dimmigt Amsterdam gjorde att fröken fick en dag mindre på sig att fixa årets mål 6000 km. Vi anlände till Oropesa, 24 timmar försenade igår kväll.

I början av rundan fröken är fortfarande pigg

Igår borde fröken ha cyklat minst sex mil, det var tanken, och inte flyga omkring i luften via Madrid – SUCK. Det här innebar att fröken måste cykla 11 mil idag för att nå 6000 km i år.

Som om det inte var nog med 24 timmars försening, så gick varmvattenberedaren sönder i morse. Fröken tyckte då att dagen borde ägnas åt att fixa en ny men coachen hävdade att det var viktigare att fröken fick sina 11 mil. Coachen vann! Tydligen är mål viktigare än varmt vatten! Galet!

Det finns en hel del fel med att cykla 11 mil den sista december:
Tresiffriga cykelrundor är och förblir mardrömmar för fröknar
– Det var TVÅ månader sedan fröken cyklade utomhus
– Zwiftrundor på trainern brukar vara på max en timme, elva mil tar betydligt längre tid

Solen sjunker snabbt i Spanien

Men, vi gav oss iväg. Det var 10 grader och sol när vi började trampa och solen fortsatte att lysa från en blå himmel. Mandarin- och apelsinträd dignade av frukt och vi såg massor av andra cyklister. Ganska mysigt med andra ord – perfekt väder för en sexmilsrunda (finns aldrig perfekt väder för 11 mil).

 

Planen var att fika efter cirka 5 mil – men den baren var STÄNGD! Nu blev fröken lite kinkig… Men, till slut hamnade vi på en solig restaurang i Alcossebre precis vid havet. En nyårsaftonslunch i solen vid havet är inte helt fel. Problemet var bara att fröken var tvungen att cykla hem också.

Fröken kämpade på och till slut, innan solen försvann bakom bergen var 11 mil cyklade och målet nått – 6000 km i år! Då återstod bara duschen… UTAN fungerande varmvattenberedare. Fröken hoppade in i duschen först och som genom ett UNDER fanns det varmvatten som räckte till frökens dusch! Dagens bästa belöning!

Gott slut till er alla! Och i morgon börjar vi alla fundera på nästa års mål.