Ja fröken vet… det hänger en snordroppe på näsan så är det när man har pollenallergi

Vi börjar med första delen i rubriken – LYCKA. Tänk att äntligen kunna cykla med bara ben och armar efter jobbet. Det var helt enkelt underbart och såååå bra för själen. Precis vad en stressad fröken behöver så här i maj när slutspurten sker i skolan och rättningshögarna och betyg är som stora svarta moln över huvudet. Fröken njöt av rundan ända tills slutet.

Del två – FRÖKEN ÄR KNÄPP. Har bra fart i benen inför Jällarakan som är frökens hemväg idag. Kommer fram till rondellen och ser en yngre man på en vanlig cykel. Han är vältränad och håller ett galet tempo på den cykeln. Fröken kommer ikapp honom precis inför första delen av den avslutande stigningen. Nu finns två val:

  1. Lägga sig bakom (fröken är mycket väl medveten om att hon tappar massor av fart så fort det går uppåt). Det här är alltså ett klokt alternativ.
  2. Köra om – med risken att den, i frökens ögon, urstarka mannen kör om fröken när hon tappar fart uppför. Det skulle kännas galet pinsamt.

Så härligt ute.

Givetvis signalerar frökens knäppa hjärna alternativ TVÅ. Kör alltså om, helt mot all logik! Måste erkänna att mannen såg lite förvånad ut när en medelålders fröken körde om. Han verkade inte vara van vid att bli omkörd.

 

 

Benen fick jobba hårt på slutet.

 

Fröken trampar på som en tok, pulsen stiger och vid den lilla platån när man åker över E4:an kikar fröken över axeln. Drygt en och en halv meter bakom är den vältränade mannen. Nu är goda råd dyra. Hur sjutton ska detta gå? Frökens puls är hög, hon känner att mjölksyran är på gång. Det blir allt eller inget. Sista delen av stigningen tar fröken ut sig som hon inte gjort på mycket länge allt för att inte bli omkörd och förnedrad. Och fröken lyckades – hon blev inte omkörd, hon skakade av sig den starke. På köpet fick fröken sin tredje bästa tid på sträckan från Jälla och då tog hon bara i rejält sista delen.

Frågan är dock är detta normalt? Tävla med någon som inte ens vet om att det är en tävling? Köra så man blir lätt illamående? Ja vad säger ni andra?