Nej,titeln betyder INTE att coachen och fröken cyklat långt idag. Det hade nog passat oss båda bättre… Men, coachen hade bokat tid med idrottsläraren R för att lära sig grunderna i kettlebells. Coachen har nämligen fått för sig att han ska åka till LA och vara med i en klubbtävling i denna sport nästa år. Ja, han är galen! Fast det är ju inte någon nyhet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är jobbigt

Fröken hängde med till Duderö för att se hur coachen skulle klara detta. Det var riktigt underhållande, coachen kämpade och gjorde fel mest hela tiden. Trots att han fick proffshjälp av en riktigt bra lyftartjej. Han kämpade och svor, ja han till och med pep om att det gjorde ONT. Underbart för fröken att höra och se.

Passade på att köra ett pass själv också. Fick bra hjälp av en av mina elever med uppvärmning och motivation. Tack för det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En förlorare

Det hela avslutades med ”familjemästerskap”, fröken mot coachen. Det här var givetvis idrottslärarens R:s idé – suck.

Fröken fann sig i den idiotiska idén tog 2 stycken 8 kilos klot och coachen fick två 12:or. Frågan var vem som skulle lyfta flest repetitioner på 5 minuter – ja det är så man tävlar i den här mystiska sporten. Fröken öppnade hårt och låg två repetitioner före coachen efter drygt en minut. Lyckade hålla avståndet och till och med utöka till 3 innan våra fem minuter var över. YES! Fröken vann!

För er som aldrig testat kan fröken meddela att det är svinjobbigt och kräver koncentration, motivation, styrka och sist men inte minst pannben. Och vi stod ”bara” fem minuter. Proffsen står 10 minuter – all respekt till dem. Bjuder här på en liten video från dagens utmaning.