Ja, fröken vet… det här är INTE en väderblogg, utan en cykelblogg (eller som den elake skulle säga en pip- och gnällblogg). Men, den här våren har inte varit samarbetsvillig. Det är så illa att när fröken räknar sina cykelpass här hemma i Uppsala får hon ihop sex pass! Va! Det är ju bedrövligt lite. Har kört fler kettlebellspass – hur galet är inte det?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Galet att det här är vanligare än cykling i april

Allt beror på vädret! Det regnar, haglar och snöar var och varannan dag. För att inte tala om den iskalla vinden. Men, idag kom droppen som fick frökens bägare att rinna över. På väg hem, från skolan, lyssnar fröken som vanligt på radio och då släpper reportern bombenKlass ett varning i Uppsala i morgon. Det kan komma flera cm snö…

Nu tycker fröken att arrangörerna av Skandisloppet och andra motionslopp som ligger i början av maj måste ta sitt ansvar. Det är bara att minska alla distanser med minst 25%. Är det orimligt väder får man ändra förutsättningarna efter vädret. Det borde vara självklart!

Om, projektledare M på Skandis har problem att räkna så kan fröken berätta att det blir följande NYA sträckor på Skandis:

  • 125 km (fortfarande långt med tanke på vårvädret)
  • 64 km
  • 23 km

Någon ordning och reda måste det väl ändå vara! Håller ni inte med?