Är på weekendvistelse i Halmstad och givetvis är cyklarna med. Igår luftade vi cyklarna på Kattegattsleden – som är en lång sammanhängande cykelled från Skåne upp till Göteborg. Det har fröken lärt sig.

Varför cyklar fröken först?

Eftersom vi är i Halmstad kunde vi välja – söderut eller norrut? Coachen forskade lite i frågan och kom fram till att söderut fanns det tydligen gruspartier på leden. I frökens ögon ett stort minus! Det fick alltså bli norrut!

Första delen ut ur Halmstad och genom Tylösand och Frösakull var det liite jobbigt för det var inte bara cyklister på leden utan gångtrafikanter, inlinesåkare, barnvagnar, hundar med mera . Och som ni alla vet är det inte bra att blanda på en cykelbana….

Så vackert

Dessutom hade banan inte ens två markerade filer – en för gångare och en för cyklister, utan alla fick vara över allt. Det här är två minus för Kattegattsleden. Vi hamnade i en riktigt kritisk situation där vi efter en sväng ”hittar” tre hundar, ett gäng vuxna, två barn och en barnvagn som var som en stor klump över hela ”leden”. Lite läskigt! Men, ingen blev påkörd och fröken tappade INTE balansen.

När vi passerat dessa områden blev det underbart – fin asfalt och härlig utsikttvå plus till leden. Och sedan ett plus till alla Hallandscyklister vi mötte på leden som hejade, så trevligt.

Himlen var lika blå som i Spanien

Fröken slog till med den längsta rundan på evigheter – över sju mil trots vind. Verkar som det blåser lika mycket i Halland som i Uppland? Ett minus för Halland, ingen vill ha lika mycket vind som i Uppland. Men, det sista minuset är inte ledens fel utan vädergudarnas.