Dieselloket modell äldre

Utomhus tänker fröken inte speciellt mycket på sin kadens, mer än när coachen lite spydigt brukar säga: ”Du är som ett segt gammalt diesellok.” Med det menar han att fröken inte direkt är någon snabb spurtare. Hon får liksom aldrig upp farten…

Det är ju en förolämpning. Coachen lyckas tala om att fröken är GAMMAL och seg i en mening. Och sedan vet vi ju alla hur diesellok luktar!

På skärmen syns kadensen tydligt

 

 

 

 

Inomhus på trainern blir det GLASKLART varför fröken inte har någon accelerationsförmåga – kadensen. Frökens ben gillar inte att veva runt fort. De gillar en kadens på max 85 sedan blir det onaturligt för frökens ben och de protesterar. Nu funderar en del på hur fröken trots allt kan ta sig fram i annat än snigelfart – tunga växlar och lugn fin kadens.

Coachen leker konstnärlig fotograf

Coachen och en del andra brukar, ibland, tjata på fröken att hon ska trampa snabbt på lilla klingan. Det är på gränsen till omöjligt – benen vill inte. Och när fröken sitter på trainern och det kommer upp meddelanden med 110 i kadens på lilla klingan på skärmen låtsas fröken att hon inte ser dem. Smart va?!