Vad ska ske i januari? Jo, för många är det dags att uppfylla nyårslöftet som kan vara att börja träna, gå ned 10 kilo osv. En hel del köper sig – glatt – ett träningskort och tänker NU ska det ske! Den HÄR gången ska jag hålla mitt löfte om att träna fyra gånger i veckan och bara äta nyttigt. I slutet av februari är det många av dessa träningskort som ligger och skräpar i en låda och ger ägaren dåligt samvete.

Är inte helt själv här …Coachen är en bit bakom

Men, hur lyckas man då med att träna flera gånger i veckan?

Ja, fröken gör ju faktiskt det, hur otroligt det än kan låta. Och dessutom gillar hon att träna – även om det ska pipas lite grann. För fröken är det helt avgörande att hon kan träna när fröken VILL och att det är ENKELT. Om fröken behövde passa en tid för att träna eller gå iväg och träna på gym skulle antalet genomförda pass minska dramatiskt. Slöfröken skulle vakna till liv. Vem vill gå ut igen en mörk vinterkväll när man precis kommit hem från jobbet? Inte fröken i alla fall.

Trainer är fantastiskt på vintern

 

För fröken är det därför perfekt med trainern på vinterhalvåret, samt lite enkel styrketräning på hemmaplan. Ingen tid att passa och fröken behöver inte gå ut i mörkret. Kan till och med ha plåt med fröknäcke i ugnen under trainerpasset, som idag. Snacka om ENKELT.

På sommarhalvåret gäller samma sak för fröken – enkelt och ingen tid att passa. Det är perfekt att sticka ut på ett pass efter jobbet. Bara att byta om och så börjar träningen utanför porten. Då blir träningspasset av!

Så här bra kan det kännas efter en egen joggingrunda en fin dag

Nu börjar en del skruva på sig och säga saker som att; det är roligare att träna med andra, att cykla i grupp är bäst osv. Så är det utan tvekan för en del men inte för alla. Fröken tillhör kategorin som gärna tränar själv, inte gillar stora grupper och som njuter av att köra en runda själv och det finns troligen fler än fröken som är så.

Så vill du lyckas i vår med din träningsiver! Tänk till en extra gång innan du köper kort någonstans. För det kanske är så att gruppträning inte är din grej, att du har svårt att komma iväg och passa tider. Då kanske det är smartare att investera i något som gör att du kan träna hemifrån.

Först när fröken började träna själv och hemifrån blev hon motiverad och fick bättre kondis. Åren med kort på olika ställen gav aldrig samma effekt – blev helt enkelt för få pass.