OLYMPUS DIGITAL CAMERA

R inspekterar cykeln inför start

Fröken har ett eget slagord ”Våga Vägra Vind”,lägg till att hon avskyr kyla och vi kan alla fråga oss: ”Vad sjutton gjorde hon på cykelsadeln idag?” Ja, har man ett ”eget” team så får man offra sig.

Fröken hade sedan lång tid tillbaka bokat in en cykelrunda med Lilla Ettermyran och nu visade det sig att idrottslärarkollegan R också ville hänga på. Då är det svårt för teamledaren (låter bra… teamledare fröken) att säga ”Det är för kallt och blåser för mycket.” Man blir inte riktigt trovärdig i sin roll då.

Fannyrunda

Blev inte så långt i vinden idag

 

Det visade sig att R var en resurs! Han gick raskt fram och tog vinden. Däremot har han definitivt inte kört i grupp på låååååång tid. Han ökade i uppförsbackarna och försökt tränga ut fröken i diket… Men, efter några små tillsägelse blev det bättre. Han missade bara en sak – att putta på fröken i uppförsbackarna.

Lilla Ettermyran halkade efter lite ibland och svor en hel del över växlar och vind.  Hon verkade inte helt övertygad om att fröken var ett bra vindskydd. Ja, ni läste rätt – hon låg bakom fröken! Det här måste styras upp till Skandis! Teamets uppdrag är att ligga före fröken eller bredvid och putta på.

På Österbyrakan på hemvägen blev det medvind och då kunde fröken inte låta bli att gå ned i bocken och trycka på lite. Körde förbi R som genast la sig på rulle… Vi kom lätt upp i 40 km/h. Riktigt skoj! Men, inte så frökenaktigt.