Tomt i gymmet –  skönt

I morse när fröken besökte föreningsgymmet var det helt TOMTunderbart tycker fröken. Började då fundera lite och inser att fröken föredrar att träna helt solo och kan inte komma ihåg när hon senast tränade i grupp. Vad beror detta på?

När det gäller cykling utomhus (den bästa formen av träning) cyklar fröken till säkert 70 % helt själv, övriga pass sker med coachen eller en vän som S eller någon galen spanjor. Varför? Ja, det finns många fördelar:

  • Behöver inte passa en tid, utan sticker när det passar fröken. Som lärare passar fröken tider hela dagen och att då helt själv kunna bestämma tid är LYX.
  • Kan anpassa rundan efter frökens form.
  • Otroligt skönt för själen att uppleva årstidsväxlingar solo på en cykel.
  • Behöver inte prata – nu sätter kanske en del som känner fröken i halsen. Men, tro det eller ej fröken gillar att vara tyst – ibland. Pratar i princip hela dagarna på jobbet (för mycket skulle säkert en del elever säga) och att då inte behöva prata när man flåsar och är svettig är underbart.

    Fortfarande krokig arm

Finns två nackdelar med att cykla själv…. inget fikasällskap på långturer och ingen som tar motvinden.

När det gäller inomhusträning är det skönt att köra själv oberoende om det är enkla styrkeövningar eller att sitta på en motionscykel (som fröken äntligen har kunnat börja med igen). Frökens själ gillar den ro som infinner sig i kroppen när det bara är fröken och träningen.

En del undrar säkert om fröken inte uppskattar draghjälpen som många upplever av att träna med andra. Men, nej…. Fröken har sin egen motivation – hon tränar för sin egen skull. Det gäller oberoende av orsaken till träningen. Fröken är helt enkelt asocial när det gäller träning.