Ser ju nästan ut som en joggare

Trodde väl aldrig att fröken ens skulle överväga att coachen kan ha rätt. Men, efter dagens besök hos naprapaten finns det orsak och fundera på om coachen faktiskt kan ha rätt – otroligt men sant.

Fröken har fått lite ont på en punkt på vänster höft och i samband med detta en öm fläck på höger rumpa. Hade något liknande i vintras och fick då reda på frökens höftböjare var liiiite för stela och korta, vanligt besvär hos cyklister. Fick diverse behandling och övningar av naprapaten som fröken gjorde ordentligt hela våren. Men, under sommaren har dessa övningar fallit i glömska. Fröken tog därför för givet att det vara samma fel IGEN.

Ser det här ut som ryggen på en tillförlitlig person?

Dagens konsultation visade att det inte var samma fel. Nej, naprapaten konstaterade att smärtan troligen beror på att fröken har börjat jogga i höst och inte är tillräckligt stadig i sin bål för detta.

Vad har detta med coachen att göra undrar nu någon…. Jo, förra veckan sa han följande när fröken klagade på att hon hade ont: ”Cyklister ska inte springa!” Är det verkligen så? Och hade coachen rätt?

Fröken frågade naprapaten! Samtidigt som han gav henne stötvågsbehandling och tryckte på ömma punkter. Det kan vara så att fröken missade något i hans svar när hon skrek aj och svor. Ja, man får skrika aj och svära hos naprapater. Det vet väl alla! Utifrån vad fröken uppfattade  kan cyklister springa om de har rätt muskler, i frökens fall mer bålmuskler.

Vem ska nu fröken tro på? Naprapaten eller coachen?

Har i alla fall springförbud den närmaste tiden och fått övningar att göra morgon och kväll. Sedan får vi väl se ….