Avtalssträckan

Fröken har hört talas om människor som åker på semester utan fysiska ansträngningar. Vilka är dessa människor? Ja, om fröken förstår saken rätt måste de ha en så liten bil att cyklarna inte får plats, eller?

Fröken är ett Lars Lerin fans! Vilket gjorde att hon föreslog coachen att en utflykt till Karlstad vore kul. Coachen säger direkt”Då kan vi cykla på Klarälvsbanan.”  Fröken hade ingen koll men överenskommelsen blev att cyklarna skulle med och fröken fick fri tid på Lars Lerins, Sandgrund.

Frökens privata plågoande 

 

 

 

Fröken borde ha granskat ”Karlstadsavtalet” lite noggrannare. Hon som brukar säga till sina elever – läs HELA avtalet även det finstilta. Det borde hon gjort för det visade sig att turen på Klarälvsbanan skulle vara minst 100 km. Va! Fröken har glömt hur man gör när man cyklar tresiffrigt, hon har en skadad rygg/höft…. osv…. Detta togs det ingen hänsyn i ”Karlstadavtalet”.

Passerade två vackra broar

Klarälvsbanan är en gammal banvall som man asfalterat och gjort till cykelled (ett fantastiskt initiativ). Banan sträcker sig genom landskapet mil efter mil. Den visade sig var ganska platt, tack och lov med tanke på sträckan.

Coachen drog i motvinden som var på vägen bort från Karlstad, fröken bet ihop bakom honom och gjorde sitt bästa (kanske fegade lite….eventuellt). Vi åket till Ransäter och då var det dags för fika. Vi följde fikaskyltarna och hamnade på någon form av camping som verkade vara full av holländare. Vilken besvikelse för fröken! Inga bakverk! Inget kaffe! Nej det blev nödfika i form av en cola och en snickers.

Inne i Karlstad igen

Vi vände tillbaka och försökte hitta ett annat bra fikaställe – men det lyckades vi INTE med. Klarälvsbanan är intefikavänlig. Fröken hade verkligen behövt en fika av hög klass på vägen tillbaka. Fötterna domnade på slutet, händerna också och för att inte tala om hur det kändes i ryggslutet. Fröken bet dock i och försökte hålla coachens hjul.

Väl värd denna öl.

 

Fröken är som sagt var inte van vid tresiffrigt. Som tur var fick fröken en öl i Karlstads hamn efter 110 km. Coachen bjöd!