OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adepten… stark tjej

Ja, ni läste rätt. Fröken var någon form av cykelledare idag åt en kollegas dotter (adepten). Hon visade sig vara ung och mycket vältränad… Ve och fasa! Och som cykelinstruktör var fröken tvungen att låta bli att pipa när det blev jobbigt. SUCK! Turligt nog hade vi korta instruktionsstopp ibland (smart av fröken… lite vila).

Adepten fick visa vägen eftersom fröken inte hittade. Hon var exemplarisk och ropade i god tid åt fröken, höger/vänster, när fröken låg först. Alla som känner fröken vet att hon behöver lite betänketid när det gäller höger och vänster, annars är risken stor att det blir helt fel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nya vackra omgivningar – KUL

Adepten hade aldrig cyklat i grupp så vi övade på tecken och att växeldra (smart av fröken för då kunde hon vila lite i motvinden). Fröken passade också på att tipsa adepten om att det kan vara smart att öva på att få upp kadensen på lilla klingan… Ja, fröken vet – coachen brukar tjata på fröken om just detta. Men, som vanligt är det lättare att säga till andra än att göra det själv.

Den ”lilla” övningsrundan blev ÅTTA mil! UTAN fika… Ja, fröken vet… hon lärde inte adepten att rundor på över sex mil inkluderar fika. Tror dock inte att den här vältränade tjejen behöver fika i samma utsträckning som fröken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En gammal bro gick över här… så fint

När vi kom tillbaka efter en runda på nya vägar för fröken, toppade adeptens mamma rundan med att bjuda på fantastisk lunch – LYX.

Måste erkänna att det kändes konstigt att inte pipa och gnälla på en hel runda trots att fröken fick lov att ta motvind med jämna mellanrum. Och adepten får A i betyg, hon skulle utan tvekan kunna köra ifrån fröken….en stark tjej.