OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trainer på plats i lilla rummet – blivande cykelrum

När fröken kom hem från julavslutningen i skolan, visar coachen med stolthet upp att han röjt upp i vårt lilla rum (har varit skräprum under renoveringen).  Inte nog med det han hade satt upp trainern. Med ett bestämt tonfall säger han: ”Nu kan du träna!” Det var ett tonfall som gjorde att frökens plan – att lägga sig på soffan och läsa bok – helt kom av sig. Det var bara att byta om till cykelkläder.

Misstänker att coachen röjt och ställt upp trainern för att han är rädd att fröken ska bli rund som en julköttbulle eller anta formen av en julgris. Eller? Vad skulle annars kunna vara orsaken?

DSC_0095

Här är det fortfarande kul att cykla

Fröken bestämde sig, dumt nog, för att köra ett FTP-test. Först är det 20 minuter uppvärmning och sedan 20 minuter på max och så avslutas passet med fem minuter nedvarvning. Hur fasiken tänkte fröken där? Har inte suttit på en cykelsadel på 1,5 månad och så starta med detta. Hur dum får man vara?

Första 10-15 minuterna var det superkul att cykla igen. Coachen var in och titta till fröken och hon log och var på gott humör. Exakt tre minuter in på på de jobbiga 20 minuterna på max övervägde fröken att kliva av. Hur dålig kondis kan man ha?

Efter 10 minuter var pulsen uppe och pendlade runt 170, svetten forsade om fröken och coachen kom in och skrattade belåtet… När det är två minuter kvar är fröken yr i huvudet och förstår inte hur det ens ska vara möjligt att trampa i två minuter till. Var extremt tacksam när det var dags att trampa lätt igen och pulsen snabbt sjönk ned till en vettig nivå.

DSC_0100

Vem säger att det är kul att cykla?

Resultat undrar nu någon nyfiken läsare! Svaret är DÅLIGT! Har aldrig haft ett så dåligt värde 158…

Nu finns det bara en väg och det är upp! Är hyfsat stark men kondisen är bedrövlig och som alla vet behövs båda delarna när man cyklar. Coachen kan alltså var lugn. Fröken kommer att köra mer än ett pass på trainern under jullovet vilket minskar risken för att hon blir som en julgris med flera hundra procent, fast grisar kan ju vara riktigt söta. Nöff! Nöff!