VIRB Picture

Ja! Fröken går med cykeln

Erkänner direkt – rundan började INTE bra! Coachen fick fröken att åka kartingvägen till Benicassim. Den är en aningens backig. I vanliga fall brukar kartingen följas av en härlig utförskörning men idag skrek coachen sväng vänster! Dum som fröken är gjorde hon det. Vilket visade sig vara vägen till utkiksplatsen – grundregel i cykelvärlden, undvik utkiksplatser.

Utkiksplatser ligger högt upp! Det är oftast brant och besvärligt att komma dit. Det är liksom själva grejen med utkiksplatser…

I backen upp till utsikten blev fröken omåkt av en äldre herre på elcykel, som glatt talade om att han hade batteri, just då ville fröken också ha batteri. När det var cirka 20 meter kvar av backeländet höll fröken snigelfart, benen skrek och hon ”hatade” coachen. Eftersom risken att välta var helt uppenbar klev fröken av och gick. Behöver fröken tala om att coachen hade en och annan åsikt om detta?

VIRB Picture

Många får var det på vägen….

Starten på påskaftonsrundan kunde blivit bättre… Men, vi fortsatte och efter cirka 2 mil fick coachen punka. Han var cool och fixade till det hyfsat. Vi svängde förbi Specialized concept store i Castellon och köpte lite mer luft och ”gucka” och sedan klarade vi oss hela 9 mil.

Men, innan vi kom till Castellon hamnade vi efter en stor fårhjord. Hela vägen var fylld av får som drevs av en fåraherde, en bil och två hundar. Helt galet!

På hemvägen stannade vi till på vårt favoritställe i Castellon – La Bicicleta. Där fick fröken lära sig något nytt. Café con leche är INTE bra som cykelfika. Mjölk innehåller proteiner. Ska intas efter träning. Nej, som cykelfika ska man välja en Carajillo. Det är kaffe, brandy och socker, för den som inte vet. Då trampar man hem utan problem.