Nej uppför backen skulle inte damcyklisterna så vad höll de på med?

Fröken hade naprapattid klockan kvart över elva, vilket passade perfekt för då kunde coachen övervaka starten på dagens etapp av Tour of Uppsala (klockan 11.00).När fröken är klar klockan 12.00 och kliver ut på Övre Slottsgatan kommer det cyklister från fel håll – UPPFÖR Carolinabacken. Hallå, det var meningen att cyklisterna skulle åka nedför backen. Vad händer?

Coachen hann öva lite inför nästa lördag i väntan på starten.

 

 

 

Ringer till coachen som är nere i startområdet och frågar vad som händer. Han har som vanligt placerat sig mitt i händelsernas centrum och meddelar att det är som han uttrycker saken ”lite polsk riksdag”. Det hela tycks handla om att det inte finns tillräckligt med flaggvakter längs med banan för att kunna upprätthålla säkerheten, så polisen säger nej.

Ida Erngren in mot mål i sin gula ledartröja.

Men, till slut kommer hela gänget iväg klockan 12.25. I frökens värld är det konstigt att man som arrangör inte hade fixat allt för att starten skulle gå i tid. Det är ungefär som om fröken skulle starta en lektion en timme för sent, för att hon inte har fixat det som behöver fixas. Respektlöst! Arrangerar man ett lopp för duktiga cyklister ska väl arrangemanget hålla lika hög klass!

Det blev svensk seger till Ida Erngren i Postlaget (Landslaget), inför en lite större publik i strålande sol. Stor grattis! Tyvärr kommer postlaget att bli av med en av sina stöttepelare, eftersom Sara Olsson råkade ut för en helt onödig olycka på första varvet. Helt utan egen förskyllan!  Den kommer att resulterar i operation och rehab.

Det känns som Tour of Uppsala har en hel del att arbeta med om de ska arrangera loppet nästa år igen. För damcyklisterna är värda publik, att få starta i tid och bästa möjliga säkerhet!