Här fanns det ingen publik, och till och med flaggvakten som stod där på förmiddagen var borta nu

Vi gav inte upp efter förmiddagens prolog i damloppet Tour of Uppsala utan gav oss iväg titta på etapp 2 som startade klockan 18. Cyklisterna kom iväg, och coachen och fröken också på sina ”stadscyklar”. Vi gjorde små nedslag lite här och där efter banan och kunde konstatera följande – ”var är publiken?”

 

Ja här fanns det ingen publik 

 

 

 

Fröken, som till vardags, arbetar som lärare i ekonomiska ämnen började genast att analysera bristen på publik… Hon började fundera på var hon sett reklam och inlägg inför loppet och svaret blev sorgligt…. i princip ingenstans.

Himla synd tycker fröken! För cykling är en allt större sport i Sverige, så det borde gå att locka publik. Men om,cykelfröken som ändå bor i Uppsala och hänger på sociala medier, knappt sett något om loppet hur är det då för alla i Uppsalas närområden och övriga Sverige? Ni som eventuellt läser denna blogg – hade ni koll på Tour of Uppsala? Berätta! Eller är vi cyklister så trista att vi inte vill titta på cykellopp live?

Vid målet fanns det lite publik 

Det var en fantastisk kväll för cykellopp och ganska snart hade ett gäng på sju cyklister brutit sig loss från de övriga.  I den gruppen fanns fler cyklister från laget, som fröken lite vanvördig döpt till postlaget (de är nog egentligen landslaget). Det vill säga svenskorna var grymma!

 

Vinnare blev Ida Erngren och Sara Mustonen kom tvåa och på fjärde plats kom ännu en postcyklissa, Sara Olsson (coachens privata favorit). Postlaget körde ett taktiskt suveränt lopp med starka cyklister. Synd att inte fler fick njuta av detta lopp och att inte tjejerna hade publik utmed banan utan bara ett litet gäng vid målområdet.

Så här glad blir fröken av att få vara i cykelmiljö igen och se på postlagets framgångar.

I morgon är det dags för tredje och avslutande etappen. Och då ska fröken försöka komma ihåg att sätta i minneskortet i kameran så hon slipper sno coachens bilder.