Ingen sol så långt ögat når på denna himmel

Oroväckande färg på himlen när fröken kom hem från skolan idag med en hjärna som kändes som den skulle explodera. Ska det inte bli enklare med åren att börja skolan? Eller är det så att frökens hjärna är för gammal för alla nyheter som uppstår varje terminsstart? Ja, vad det rätta svaret är får eventuella läsare själva komma fram till. Fröken vet i alla fall att efter en dag när hjärnan snurrat på och fyllts med nyheter  behöver den rensas för att inte störa nattsömnen.

Hjälmen håller ihåg fröken snurrande hjärna

Hur rensar man enklast hjärnan? Ja, svaret på den frågan är utan tvekan en cykelrunda…. men det var ju det där med oroväckande svarta moln. Fröken och Calle gillar INTE regn. Men, nattsömn är viktigt. Suck!  Efter moget övervägande bytte fröken om och gick ut. Det drippade och droppade från himlen men är man ombytt får väl ändå inte några få regnstänk stoppa turen?

Dripp och dropp…

 

 

Fröken trampade iväg och höll sig i närheten av hemmet (=runt Skölsta) och det drippade och droppade men så när fröken cyklat cirka 23 km märker hon att nu ökar ”frekvensen” av regnstänk och det börjar likna en regnskur. Styrde raskt hemåt och precis när fröken klev av cykeln utanför porten hemma började det regna på riktigt. Snacka om timing!

Hjärnan är rensad, nattsömnen räddad och fröken och Calle blev inte blöta. Snacka om en väl investerad timme i sadeln.