Hur galen är inte denna rubrik? Men, den är sann.

Sedan vi kom hem från Spanien har frökens högra armbåge varit OND…. speciellt ont har det gjort i vissa rörelser och vid belastning. Har inte sagt något till varken coachen, PT:n eller någon annan. Vill ju inte framstå som ”pipig”! Mitt pip spar jag till väsentligheter, som när coachen får mig att cykla för långt och/eller för fort.

Golf

Fick jag golfarmbågen här?

Idag hade jag, sedan tidigare, en tid bokad för massage. J – massören – är även utbildad naprapat så när ha frågade hur det var nämnde jag att min armbåge. Det blev ingen ryggmassage, det blev behandling av armbågen. Vilket gjorde ONT!! Det var stötbehandling med maskin, massage med maskin och nålar. Inte något en fröken gillar! Diagnos – golfarmbåge! Hur galet är inte det?

I och för sig puttade jag på en golfboll när jag lekte med tvillingarna i Spanien men det är knappast orsaken. Mer troligt är att jag belastat armbågen i utförskörningarna på ett sätt som framkallat detta.

Nu har jag i alla fall lyftförbud och ska inte belasta om det gör ont. Fördelen är INGA armhävningar eller annan styrketräning med armlyft. Nackdelen är att jag ska dit och plågas igen nästa vecka.