En tröja fröken fått genom svett och ansträngning

Det finns cykeltröjor och så finns det CYKELTRÖJOR. Det här åkte fröken och funderade på när hon cyklade hem från Enköping helt själv.

Den första kategorin cykeltröjor är de som du köper. Du väljer själv prisnivå och märke och kanske blir du som fröken kär i några särskilda märken (black sheep, nalini och la bicicleta café) och blir lycklig när de släpper en ny design. Fröken gillar att ha tröjor som INTE alla andra har, vilket gör att det är mycket sällan hon köper en tröja i en svensk butik. Nej, nätbutiker och utländska butiker (ofta Spanien i frökens fall) ser till att fylla frökens låda med cykelkläder.

Fröken håller på och förtjäna sin nya cykeltröja i Treparrisco iförd sina skandiskläder som hon också förtjänat…

Den andra kategorin CYKELTRÖJOR är coolare. Det är tröjorna du INTE kan köpa i en butik, utan som kräver att du plågats i ett lopp och därmed fått en tröja.

Fröken har två sådana tröjor – en från Girona Grand Fondo – och så den hon invigde idag – Treparrisco. Fasiken… den tröjan har fröken förtjänat genom att ta sig an ett lopp i Pyrenéerna. Det är faktiskt coolt! Den har kostat svett, ångest och en massa ansträngning.