Ibland har det sina fördelar att arbeta på en skola som i princip ligger i skogen – det finns ett skidspår precis runt knuten. Fast är det egentligen en fördel? Misstänker nämligen att det där spåret kommer att göra att jag har ONT både här och där i morgon.

Kollegan A (denna A – åter igen orsaken till att jag anstränger mig) och jag hade kommit på den LYSANDE idén att träna efter jobbet idag. Skidåkning var den utvalda aktiviteten, så vi släpade med oss grejer i morse – trots att det var -17 grader. Inga veklingar vi inte!

CAM00462

Efter dagens sista lektion smög vi in på varsin handikapptoalett och kom ut som någon ”light variant” av Charlotte Kalla. Fast hon skulle nog inte bli glad över jämförelsen.

I spåret träffade vi på ytterligare en kollega – himla sportig skola eller hur? Undrar hur många kollegor som ska åka Skandisloppet och vilken sträcka? A borde vara given, idrottsläraren R ännu mer självklar och sedan finns det ett helt gäng bubblare.

Tillbaka till skidupplevelsen. Uppvärmning blev ett varv med stakande på fotbollsplanen. Oj och oj vilken brist på teknik det rådde.  Och inte blev det direkt bättre när vi gav oss iväg i spåret. Första stora nedförsbacken var var en nära döden upplevelse. Hur kan man ha en brant nedförsbacke som avslutas med en tvär sväng? VA! Överlevde utan att vurpa! Det är jag faktiskt lite stolt över.

Totalt blev det dryg 4.5 km idag inklusive stakträning både före och efter själva spåret. Vilket troligen är mer än nog för en medelålders fröken som inte åkt skidor på drygt ett år. Gissar att ljumskar och armar kommer att kännas av i morgon och träningsvärk är inget för medelålders fröknar vad än coacher och andra förståsigpåare säger.CAM00461

(http://connect.garmin.com/activity/431290038)