Calle väntar på att få åka ombord. Men det var Ellen som blev beundrad på båten.

Fröken och coachen är i på lite semester och då är givetvis cyklarna med. Det gör att fröken fick prova något nytt idag – åka cykelfärja.

Man får ju inte cykla på Ölandsbron och eftersom vi bor i Kalmar och målet var att cykla på Öland, tog vi en liten färja som transporterar människor och cyklar över till Färjestaden – smart. Coachen hävdade att man INTE behövde stänga av Garmin vid överfarten utan att färjan inkluderas i rundan, enda nackdelen med det var att färjan drog ned vår snittfart, återkommer till det.

Coachen njuter av rutten

 

 

Coachen tog täten i motvinden när vi åkte från Färjestaden söder ut. Det var rätt skaplig motvind och fröken fick slita rejält fastän hon låg på rulle. Det verkar som coachen glömt bort att fröken inte är så snabb. Vi passerade Mörbylånga och fortsatte det som kallades Ölandsleden och började kika efter ett fikaställe men icke sa nicke. Fikaställen var en bristvara! Till slut hittade vi Strömmelns Gårdhandel – där det fanns glass och dryck att köpa. Det var vår räddning för det var slut på energi och vatten i flaskorna.

Färgmatchar tröja och glass

 

När vi vände tillbaka fick fröken helt plötsligt dra i medvinden och ett tag var hon som en kalv som släppts ut på grönbete när hon för första gången i år mosade på stora klingan. Den här plötsliga ivern straffade sig givetvis och fröken var minst sagt mör när coachen tog över täten den sista biten in till Färjestaden. Han mosade nämligen också på.

Fröken drar

Det blev total 105 km inkusive 12 km färja och vi vill komma tillbaka och cykla på Öland igen.