Grå november

I morse la fröken ut en liten förfrågan bland sina vänner på FB och frågade vad man kunde göra en grå och trist novemberdag som var corona säkert. Frökens vänner ägnade sig åt många olika saker och tipsade fröken om dem. Det var allt från att koka egen nyponsoppa (imponerande) till att titta på vinterstudion (var det fler som gjorde) och sticka. Ingen sa till fröken att sluta gnälla och sätta på sig cykelkläder och ge sig ut och trampa. Vilket var synd för då hade jag kunnat ägna den här bloggen åt att bråka på den personen.

Hyfsat glad

Ja, fröken gav sig ut och trampade i det gråa vädret, helt själv = väldigt corona säkert. Det gråa vädret var ganska ok när fröken väl kom igång MEN det var rejält blött på asfalten, det var inte ok. Grus och vatten sprutade på cykeln och fröken.

Grus grus och åter grus

När fröken kom hem efter 6 mil fick hon ägna nästan en timme åt att göra rent cykeln och kedjan. Det var smått, smått grus över allt. Det är gånger som denna fröken saknar att inte ha en egen cykeltvätt, men konstigt nog finns det ingen i bostadrättsföreningen. Utan det blir till att bära ut vatten i en hink eller två och tvätta ute. Usch för det!

När väl cykeln var ren var det dags för fröken själv att bli ren och saneras från grus. Det blir mycket rengöring för sex mil, men corona säkert var det!