OLYMPUS DIGITAL CAMERAIdag skulle det trampas ”lite” längre här i Spanien. Önskade mig 8-9 mil av coachen på morgonen. Kom hem med 118 km och 1054 höjdmeter i benen. Om man är snäll kan man säga att det blev en bonus är man fröken säger man – vad sjutton hände? Tresiffrigt! Inget för fröknar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fika nr 1

Hur var rundan då kanske någon undrar? Lång, svettig, jobbig och vacker är den korta versionen. Cyklade genom apelsinlundar med träd som både bar apelsiner och blommade samtidigt. Det luktade himmelskt gott. Slet som en tok uppför alla stigningar, vågade släppa på lite i utförslöporna (var uppe i 60 km/h) och låg bakom coachen på rakorna.

Fick fika två gånger – det var nästan omtänksamt av coachen. Han insåg nog att det var ända sättet att få med sig en sliten fröken hem den sista milen. Och så punka på framdäcket en gång. Då var coachen gentleman och böt slang åt mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fika nr 2

Coachen har med andra ord skött sig riktigt bra idag. OM man bortser från att det blev drygt tre mil längre än jag tänkt mig, det vill säga en avvikelse på 30%. Och alla de där höjdmetrarna hade jag verkligen inte bett om.