competition-kettlebell_21944_500Måndag efter skolan = kettlebells träning under idrottskollegan R:s ledning. Har nästan börjat vänja mig vid kloten och får inte fullt lika många blåmärken längre.

Fröjden (frökens cyklande kollega) och fröken stod bredvid varandra och kämpade på riktigt bra med övningarna som stod på dagens schema. Efter två övningar ser vi att det står chins som nästa övning på programmet. Vi tittar på varandra och kommer fram till att det måste vara fel – chins med kettlebells verkar konstigt. Vaktis som också är och tränar håller med oss. Hon förstår inte heller hur den punkten hamnade i dagens program.

Kollegan R märker att vi avstannat och kommer glatt fram och säger: Dags för chins i det andra rummet med gummiband. Det var alltså inte fel!

Vi ska stå på en låda, trä in foten i ett grönt gummiband som, enligt R, ska få oss att flyga upp till stången. Fröjden är modig och börjar – erkänner direkt. Fröken skrattade så hon fick ont i magen under Fröjdens inte speciellt graciösa eller kontrollerade försök. Men, skrattar bäst som skrattar sist… Det blev ju även frökens tur och inte sjutton fick det gröna gummibandet fröken att flyga. Nej, det tänk er en flygande knubbsäl och ni förstår. Turligt nog finns det inga bildbevis! Tack och lov för det! R har dock hotat med att övningen kommer att återkomma resten av terminen. Tydligen har han aldrig sett klenare kvinnor….