Fröken matchade väggen.

Brutal avslutning på dagens cykeltur. Vi möter en av våra spanska grannar i trappan och han börjar på snabb spanska berätta för oss att ett attentat skett i Stockholm. En brutal påminnelse om hur skört livet är och hur mycket onödig ondska det finns. Tänkte först INTE göra min blogg om första dagen i Spanien… tappade liksom lusten, men ska ondska och terror få styra?! Svaret är NEJ! Så här är rapporten från första cykeldagen i Spanien.

Fantastisk stenmur

 

 

Strålande sol, blå himmel, sol och en del vind. Där är väderrapporten för dagens 114 km. Ja, ni läste rätt! Inte någon liten uppvärmningsrunda nej coachen drog iväg fröken på en rejäl tur. Fröken som avskyr tresiffriga rundor.

Cykelväg rakt genom apelsinlunden

 

Coachen lyckades under dessa mil få med lite grusväg, potthåls asfalt och en fantastisk cykelväg genom en apelsinodling. Det var nästan så att fröken förlät honom för potthålen och gruset!

Fick kämpa 44 km innan första fikat, sedan blev det en omgång fika till efter 93 km – då var fröken rätt mör om sanningen ska fram.

Det var mellan de två fikorna som allt av intresse inträffa… det började med att coachen drog ut fröken på en grusväg. Alla som cyklat med coachen vet att han tycks ”älska” grusvägar och har en viss förmåga att hitta på dem. Mitt på grusvägen stod sedan helt plötsligt ett helt gäng ankor av olika slag. De flyttade inte på sig… helt klart var det vi som var inkräktarna och borde hålla åt sidan.

Vi var inkräktarna….

Direkt efter grusvägen säger coachen: ”Nu blir det liiiite dålig väg ett tag!” Lite dålig visade sig var en väg full av potthål. Coachen ropade uppmuntrande till en ganska sur fröken ”Perfekt balansträning.” Kan meddela att det kändes som om både fröken och cykeln höll på att skaka sönder. Och att fröken INTE alls ville balansträna.

I morgon har nog fröken vilodag! Kan behövas efter den här starten.