Halva reapriset på bokrean har alltid en magisk dragningskraft på fröken. Bland alla högar med böcker låg ”Cyklistens anatomi”. Den utlovade maximalt resultat så fröken slog till. Vem vill inte ha maxat resultat. Helst utan ansträngning förstås. Men, så var det inte denna bok. Fröken får nog lov att anstränga sig för att nå resultat.

I slutet av boken finns det ett stort antal färdiga träningspass anpassade för cyklister med olika behov och på olika nivå. Som exempelvis:

Träningspass

  • Nybörjarprogram
  • Avancerat program
  • Balansprogram

Fröken ville testa boken DIREKT vilket gjorde att hon började hon kika på vilket program som verkade bra. Coachen som såg vad fröken sysslade med tog raskt ned fröken på jorden genom att säga: ”Ta nybörjarprogrammet!”… Hm… fröken är väl ingen nybörjare, hon brukar ju till och med inbilla sig att hon är hyfsat tränad.  Försökte invända lite mot coachen men han stod på sig. Det blev alltså nybörjarprogrammet.

Vadå nybörjarprogram? Ska verkligen en ”riktig” nybörjare klara alla dessa övningar? Vissa övningar var grymt jobbiga, för en fröken som VÄGRAR kalla sig nybörjare. Ta exempelvis bencirklar, omvänd planka och för att inte tala om att slå ihop hälarna inga övningar för en nybörjare. Finns en risk för träningsvärk i morgon – där rök frökens teori om att hon är hyfsat tränad.

Det fanns ett gäng smidighetsövningar också i programmet. En heter sjöjungfrun, och på bilden ser den elegant och smidig ut. Ha, ha, ha turligt nog finns ingen dokumentation i form av bilder från frökens försök att vara en smidig och elegant sjöjungfru. Det såg nog snarare ut som ett gammalt sjölejon när fröken höll på. (Ber alla sjölejon om ursäkt)

Frågan är nu om fröken kommer att få maximalt resultat och kommer hon att avancera från nybörjarprogrammet? Fortsättning följer….