OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En irriterande rygg

Och så var fröken tillbaka bakom coachens rygg! Det är en säker rygg men ibland fruktansvärt irriterande. Någon kanske undrar hur en rygg kan vara irriterande? Inget konstigt med det! Den här ryggen verkar helt oberörd oberoende av vind, lutning på backe, fart och längd! Snacka om irriterande! Där håller fröken på att avlida och så är ryggen framför HELT oberörd.

Idag var det Uppsala – Enköping tur och retur som gällde. Coachens dotter bjöd på fika i Enköping! Gott och trevligt.

Intervaller

Dagens runda… Tydligt vad stadscykling gör med snittfarten!

 

 

Mot all förmodan kunde fröken tänka på annat än att överleva bakom coachen. Funderade en hel del på det här med snittfart! Här hemma i Sverige har många cyklister det som ett mått på hur bra man är! Men, det kan verkligen bli att man jämför äpplen och päron.

Till att börja med kan man fundera på var man startar sin runda och avslutar den. Coachen och fröken kör alltid dörr till dörr! Och ska man då trixa sig genom en stad både på vägen ut och hem så sänks snittfarten snabbt! Något annat som påverkar farten är hur många som kör tillsammans! En stor klunga borde alltid få till högre fart en ensam cyklist eller två stackare. Väder och vind påverkar givetvis också precis som hur många höjdmeter rundan innehåller! Det sist nämnda är fröken numera enormt medveten om efter många grymma rundor i Spanien!

Slutsats! Snittfart kan man kanske använda som mått på hur bra man är om man kör tempo och alla kör samma bana, samma dag, under samma förhållanden. Annars är det mycket tveksamt mått på hur bra man är som cyklist! Eller vad säger ni?