Frökens påsklov tjuvstartar idag, eftersom tanken var att hon i morgon bitti klockan 6.40 skulle lyfta från Arlanda för vidare transport till Spanien och Oropesa del Mar. Där väntade cykling, sol, spanska vänner och avkoppling, som det har gjort sedan 2014, då fröken var där på påsklov för allra första gången. Men, i år blir det inte så. Värken kom emellan.

Fröken 2014 när hon håller reda på coachens cykel.

Gårdagens naprapatbesök resulterade, förutom i en massa nålar i ryggen (fasiken vad ont det gör), i följande:

  • Cykelförbud
  • Order om att vara lugn (korta lugna promenader)
  • Göra tre olika stretchövningarna en gång om dagen
  • Komma tillbaka på torsdag nästa vecka
  • Äta voltaren i ytterligare 6 dagar.

Fröken 2015 med sin egen cykel

 

 

Dessutom stränga order om att inte googla diskbråck på nätet för det har fröken INTE, utan det är möjligen en diskutbuktning i kombination med muskler som låst sig.

Utifrån allt det här verkar det som om naprapaten börjar känna fröken. Hon lyder order men finns det en minsta lilla lucka i ordergivningen som exempelvis ”du kan prova att cykla lite om allt känns ok…”provar fröken även om det bara känns bra till 80%. I den här ordergivningen finns det inga luckor – suck!

Nej här kommer fröken inte att cykla denna påsk

 

Alla dessa order gör att det här blir ett väldigt annorlunda påsklov. Frågan är nu vad lovet ska fyllas med när coachen drar till Spanien (det räcker att en i familjen blir uttråkad). Ja, storstädning var frökens första tanke – vet att det är galet – men kom efter lite funderande fram till att det nog inte räknas som en lugn aktivitet. Läsa och måla är två alternativ fröken tror att till och med naprapaten godkänner, precis som han säkert godkänner läromedelsskrivande. En och annan blogg lär det nog också bli även om den inte kan handla om dagens cykeltur som det annars brukar på påsklovet.

Tipslugna aktiviteter mottages tacksamt för fröken vet att hon kommer att bli otålig. Hon kommer dessutom att oroa sig över ALLA mil hon missar. Fasiken! Det här förstör hela försäsongen – hur sjutton ska det nu gå med årets mål.

Till slut det finns hopp i smärtträsket! Sov nästan hela natten i natt efter gårdagens naprapatbesök. Verkar som han vet vad han pysslar med! Och det gör att fröken börjar fundera på om en liiiiiten cykeltur verkligen skulle skada…. Ja, just ja…. ordern var CYKELFÖRBUD!