Coachen och hönorna

Arbetsnamnet var – Coachen och hönorna – inför Skandisloppet 2017. Men, hönorna har flaxat iväg och kacklat fram diverse ursäkter. Det har helt enkelt inte varit någon ordning i hönsgården.

Ursäkterna har varit många! Allt från resor – va! bör inte de planeras så att man kan cykla skandisloppet –  till sjukdom i många olika former, ond rygg, onda knän och sjutton vet allt. Sämsta ursäkten är studier – herre gud… hon skulle ju cykla med en fröken! Borde väl räknas som kvalificerade studier.

Nu stod coachen och hönorna inför risken för ett fiasko. Coachen, fröken och Fröjden är i och för sig inget dåligt team men vi behövde förstärkning. Då tog coachen över och värvade sin son Putte. Frågan är dock om det kan räknas som förstärkning?!

Likheter

Han är relativt ung, i jämförelse med oss andra tre, så han borde var vältränad MEN, han är nybliven pappa och har inte suttit på en cykel på flera år. Det här tilltalar fröken MYCKET…. chansen är att Putte tar över frökens roll som ”pipare”. Han kommer garanterat att få ont både här och där och efter en timme i sadeln gäller uthållighet och inte ungdom. Det här ska bli intressant. Hur kommer Putte att må de sista två till tre milen? Och måste hans pappa putta honom uppför slottsbacken? Frågorna är många.

Om, det mot all förmodan, är någon som tycker att fröken är elak mot Putte, så kom ihåg att det är min plikt med tanke på att jag är tillsammans med hans pappa – säger bara Askungen….

För att Putte skulle känna sig trygg med gamlingarna fick han ta med sin vän L. Den här L oroar fröken lite…han lär vara en van cyklist säger ryktet. Och en ung van cyklist, ja det är ett orosmoment för en medelålders cykelfröken. Får dock lita på att Puttes pipande gör att tempot inte blir för högt. Vi ska ju dessutom stanna i alla depåer. Det gäller att få så mycket fika som möjligt!

Frågan är nu vad vi ska kalla oss!? Förslag mottages tacksamt.