Skandis GP

skandis-grand-prix

Nordeuropas hårdaste varvlopp? Tävlingen körs av proffs och licensierade tävlingscyklister på söndag den 14:e maj. Banan är otroligt spektakulär och publikvänlig, mitt i centrala Uppsala runt slottet och Domkyrkan.

Tävlingen är ett varvlopp med gemensam start som körs över en 2 km lång bana mitt i hjärtat av Uppsala. Det är två aktuella starter, en för dam-elit, juniorer och herr-seniorer,  som kör 15 varv och en för herr-elit och proffs som körs hela 30 varv.

SWE CUP 2017

Loppen ingår i SWE cupen för samtliga klasser utom, herrseniorerna!

Tävlingen rankas av många som Nordeuropas hårdaste varvlopp då cyklisterna ungefär var 3: e minut klättrar upp för Carolina- & Slottsbacken, en 400 meter lång backe med över 40 höjdmeter. I utförsåkningen ska cyklisterna dessutom parera många snäva kurvor och passera partier av gatsten vilket minimerar utrymmet för återhämtning.

Start- & målområdet ligger på Dag Hammarskölds väg och banan, som är en av världens vackraste, passerar flera historiska platser såsom Helga Trefaldighets- & Domkyrkan, Uppsala Slott, Botaniska trädgården, Carolina Rediviva och Universitetsaulan.

Mer information och inbjudan hittar du på Upsala CK:s hemsida: http://www.upsalack.se/se/index.html

 

Bansträckning – Skandis GP

Skandis GP - Bansträckning. Klicka på kartan för en större version!

Skandis GP – Bansträckning. Klicka på kartan för en större version!